Cu o carieră de peste 20 de ani, artista din Bucovina se declară un om împlinit care a încercat să echilibreze balanţa carierei şi a familiei.
Laura Haidău este una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară ale Bucovinei. De mic copil i-a plăcut să cânte, să recite, însă nu i-a plăcut niciodată să fie în centrul atenţiei. Cu toate acestea, paşii i-au fost îndrumaţi spre scenă. Aşa a ajuns ca în prezent să fie atât o solistă renumită, care participă la festivaluri în ţară şi în străinătate, cât şi o prezentatoare dorită la competiţiile artistice.
„Ileana de la moară“
„Pasiunea pentru muzică o am de când mă ştiu. Am pornit ca un om simplu, dintr-o familie modestă, iar cei şapte ani de-acasă mi i-am petrecut în satul Dănila, comuna Dărmăneşti. Aici am cunoscut modestia, simplitatea şi tot ce e mai frumos. Părinţii mi-au insuflat că mai presus de toate este omenia“, povesteşte artista Laura Haidău. Cariera sa în muzică a fost marcată de maestrul dirijor al Ansamblului „Ciprian Porumbescu“ Viorel Leancă.
„El mi-a dat curaj la început, m-a învăţat că microfonul trebuie să îmi fie prieten, scena un altar, iar sinceritatea să nu lipsească“, mai spune artista. O piesă din primul său album, „Dorul meu e un pui ce zboară“, mai exact „Eu Ileana de la moară“, a fost atât de îndrăgită de publicul din toată ţara încât oamenii au început să o strige „Ileana de la moară“.
„Unul dintre cele mai emoţionante momente, când mi-au dat şi lacrimile, a fost la Neamţ, când, la un festival, un grup vocal mi-a cântat mai multe melodii printre care şi aceasta, «Ileana de la moară». Nu există bucurie mai mare pentru un artist decât atunci când vezi că publicul cântă alături de tine“, explică Laura Haidău. Anul trecut, chiar de Ziua Femeii, a lansat cel de-al doilea album, „Aşa-s eu, mai şugubaţă!“. „Mi-a plăcut dintotdeauna să