Chiar eram îngrijorat. Ce se face România, dacă ex-regele Mihai îşi menţine afirmaţia decentă că nu pune în discuţie forma republicană a statului? Dubiile au fost spulberate de un recent interviu al fiicei lui Mihai, Margareta (62 de ani), cea care, prin modificarea Statutului Casei Regale, ar putea accede la tron. Chiar eram îngrijorat. Ce se face România, dacă ex-regele Mihai îşi menţine afirmaţia decentă că nu pune în discuţie forma republicană a statului? Dubiile au fost spulberate de un recent interviu al fiicei lui Mihai, Margareta (62 de ani), cea care, prin modificarea Statutului Casei Regale, ar putea accede la tron.
“Casa Regală este pregătită pentru restaurarea monarhiei”, a declarat Margareta, ieşind din nou la rampă, de astă-dată nu ca autoare a unei cărţi de bucate, ci ca posibilă cârmuitoare a ţării. Avându-l de-a dreapta sa pe prinţul consort Radu Duda (51 de ani). Pentru că e evident că, vorbind despre restaurarea monarhiei, Margareta nu-şi are în vedere tatăl, a cărui vârstă nu-i prea mai îngăduie asemenea efort, ci pe sine. Am impresia că prea multe muşte bâzâie în jurul borcanului cu miere care- i România. După opreliştile de la începutul anilor ’90, statul român a fost mai mult decât generos cu fostul rege, retrocedându- i palate, castele şi imense proprietăţi funciare, cum nu s-a întâmplat în nici una din fostele ţări socialiste.
Au apărut apoi, revendicându- şi drepturile, Paul, fiul controversat al lui Carol al II-lea, ba chiar, mai nou, un neamţ, Dieter Stenzeleit, care-i cere lui Mihai un test de paternitate spre a demonstra că-i e fiu. Declarat sau mai voalat, toată această pleiadă îşi vede atractive beneficii din restaurarea monarhiei, profitând de buimăceala politică şi de corupţia care minează ţara. Tema (re)lansată de Margareta e falsă. O fi tentantă titulatura “Maiestatea sa Margareta”, dar mai întâi pofticioasa doam