Proiectul Telegondola din Parang, pentru care bugetul de stat va deconta 68 de milioane de euro, plus TVA, bani platiti de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, continua sa ridice semne de intrebare.
Executantii lucrarii au primit deja un milion de lei, pentru a se apuca de treaba, insa, la cinci luni de la demararea proiectului, rezultatele intarzie sa se arate ori sa justifice banii.
Investitia privind domeniul schiabil din Parang a fost castigata de un grup de firme format din Kranz Eurocenter Pitesti (conducatoarea asocierii), Acomin Cluj - Napoca si Doppelmayer Austria, valoarea totala a lucrarilor fiind de aproximativ 68 de milioane de euro, plus TVA.
Kranz Eurocenter Pitesti, conducatoarea asocierii in proiectul Dezvoltarea Domeniului Schiabil din masivul Parang, are sediul in strada Craiovei, la numarul 70, si a fost infiintata in aprilie 2005.
Potrivit bilantului contabil din anul 2009, firma avea datorii de 35.940.694 lei, o cifra de afaceri de 35.044.548 lei, un capital social de 1.808.000 lei si creante de 7.095.394 lei.
In ciuda acestor date financiare, Kranz Eurocenter a fost acceptata la licitatie, declarata castigatoare, iar ministerul condus de Elena Udrea s-a grabit la sfarsitul lui 2010 sa ii dea primul milion de lei. Pentru niste lucrari care pe teren sunt aproape inexistente, iar in hartiile oficiale se contrazic.
Ce spune MDRT
Potrivit MDRT, in anul 2010 Primariei Petrosani i s-a alocat si decontat suma de 999.890,02 lei (inclusiv TVA) pentru organizarea de santier la trei puncte de lucru - zona Preparatia Livezeni, zona Rusu si Casuta din povesti.
Organizarea acestor trei puncte de lucru ar fi insemnat amenajarea de teren, sapaturi, transport rutier, incarcare/descarcare materiale, imprejmuiri, tamplarii mecanice,invelitori tabla, montaj con