Şeful poliţiştilor rutieri din România, comisarul şef Lucian Diniţă, din IGPR, este de părere că suspendarea pe doi ani şi jumătate a celor trei agenţi din Dâmboviţa care au oprit-o în trafic pe judecătoarea Elena Turcu şi au constant că aceasta conducea deşi consumase băuturi alcoolice, le-a adus imense pierderi, mai ales de imagine, angajaţilor din subordinea sa.
Prezent la Buzău pentru o instruire, şeful Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a ţinut să precizeze într-o conferinţă de presă că este nedrept ca poliţiştii să aibă de suferit atunci când îşi fac datoria sancţionând oameni influenţi, precum judecătoarea Elena Turcu.
Cei trei poliţişti care au prins-o în trafic au fost acuzaţi de către magistrat de abuz în serviciu şi, în consecinţă, au fost suspendaţi din funcţii. Zilele trecute, judecătoarea a fost achitată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
“De vreme ce justiţia a stabilit într-un fel, este decizie şi ea trebuie tratată ca atare. Ceea ce trebuie avut însă în vedere şi este deranjant este faptul că acei lucrători sunt suspendaţi de doi ani jumate din activitate. Nu doresc nimănui să fie suspendat din funcţie pentru că ţi-ai făcut datoria şi finalul să fie unul necomentabil”, a spus comisarul şef Lucian Diniţă.
Oficialul din IGPR s-a arătat dezamăgit că expunerea publică a acestui caz nu a fost benefică şi pentru cei trei poliţişti dâmboviţeni, care au stat doi ani şi jumătate acasă.
„Am mulţumit presei că a fost lângă noi şi a redat fidel pe fiecare cum a acţionat şi cum a reacţionat. Rezultatul a fost imediat după cum aţi văzut. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a sesizat din oficiu, însă trebuie să recunosc că sprijinul din partea dumneavoastră, di