Colecția sa de bani însumează, în prezent, peste 500 de exemplare, în care se regăsesc monede ale României de acum un secol și piese care poartă emblema a peste 60 de țări, din lumea întreagă.
Contactul cu lumea numismaticii s-a produs în timpul școlii primare, când a mers în excursie în localitatea Varna, din Bulgaria.„Mi-au plăcut foarte mult bancnotele bulgărești, precum și monedele lor. Era ceva nou și inedit pentru mine, așa încât am plecat din Bulgaria cu câteva exemplare. Din acel moment, am fost atras de numismatică, chiar dacă nu am realizat din primul moment“, spune Gheorghe Grigore. La trei ani distanță de la excursia în Bulgaria, jandarmul și-a îmbogățit considerabil colecția de bani, în momentul când a participat la Tabăra Internațională de la Năvodari. „Acolo, am intrat în contact cu foarte mulți copii din mai multe țări europne. Am început să fac schimb de monede cu ei și, când am venit acasă, deja aveam zeci de bănuți din mai multe țări. A fost un moment special pentru mine“, explică jandarmul.
Pasiunea sa pentru numismatică a continuat și în anii liceului, pe care l-a urmat la Slobozia, deși inițial a dat examen la Liceul de Marină Militară din Constanța, fiind respins la proba sportivă. „Îmi doream o carieră militară încă de atunci, dar nu a fost să fie decât mult mai târziu. Oricum, pasiunea pentru colecționat monede a continuat să-mi acapareze mult timp“, susţine Gheorghe Grigore. Imediat după terminarea liceului, se angajează la Combinatul Chimic Amonil, în funcția de operator, unde activează timp de 21 de ani. „A fost o muncă frumoasă, pe care o făceam cu drag, deși realizam că lucrez într-un mediu extrem de poluat“, afirmă jandarmul.
Și-a îmbogățit colecția în Grecia
În anul 1998, a avut ocazia să lucreze în capitala Greciei, Atena, într-un depozit de restaurat mobilă veche. A fost momentul când colecția sa de monede s-a