Bucureştenii din sectorul 2 vor avea casele alimentate cu energie electrică şi energie termică, ambele obţinute din deşeuri menajere. Acest lucru va fi posibil începând cu anul viitor, când, cu ajutorul fondurilor norvegiene, în sectorul 2 va fi construită o uzină care va procesa 150.000 de tone pe an de deşeuri menajere pentru reciclare şi producere de energie electrică şi termică. Bucureştenii din sectorul 2 vor avea casele alimentate cu energie electrică şi energie termică, ambele obţinute din deşeuri menajere. Acest lucru va fi posibil începând cu anul viitor, când, cu ajutorul fondurilor norvegiene, în sectorul 2 va fi construită o uzină care va procesa 150.000 de tone pe an de deşeuri menajere pentru reciclare şi producere de energie electrică şi termică.
De altfel, acesta a fost şi principalul subiect al discuţiilor de astăzi, dintre primarul sectorului 2, Neculai Onţanu şi Excelenţa Sa, domnul Oystein Hovdkinn, ambasadorul Regatului Norvegiei în România.
Intitulat "Un mediu curat-energie din deşeuri", proiectul româno - norvegian va beneficia de fonduri materiale ce vor fi asigurate de către ministrul Economiei al acestei ţări, care va veni în România în cursul lunii noiembrie al acestui an pentru semnarea unui Memorandum de finanţare în valoare de 300 de milioane de euro pe două scheme: granturi norvegiene şi granturi SEE.
Cu această ocazie, primarul Neculai Onanu a menţionat că Bucureştiul este o zonă cu probleme din cauza cantităţilor mari de praf care poluează atmosfera, motiv pentru care este interesat de implementarea unor proiecte destinate protejării mediului înconjurător.
Deşeurile electrice şi electrocasnice vor fi colectate gratis
În acest sfârşit de săptămână, Primăria Sectorului 2 organizează o nouă campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice de la populaţie, acţiune ce va avea loc sâmbătă, 30 aprilie,