„2011- anul promovării în România", acesta este motto-ul pe care artistul și l-a ales acum câteva luni.
Chiar de la începutul anului, Ion Paladi și-a dedicat tot mai multe week-end-uri spectacolelor în afară, cântând pentru fanii însetaţi de muzică populară. „Cea mai recentă «evadare» am avut-o la Galați, unde am fost invitat de o televiziune locală.Am fost plăcut surprins că moldovenii de-acolo îmi cunoşteau piesele, sunau în direct și făceau dedicații muzicale", a mărturisit interpretul, precizând că melodiile preferate ale telespectatorilor sunt „Mama mea-i icoană sfântă" și „Bine-i șade mesei mele".
Uneori, merge și împreună cu maestrul Nicolae Botgros și orchestra „Lăutarii" la Favorit TV și Etno TV, unde formația cântă la fiecare sfârșit de săptămână. De ceva timp, artistul visează la o locuinţă în România, ca să se simtă aici cu adevărat acasă. „Nu aș vrea să mă stabilesc acolo, mă leagă prea multe lucruri valoroase de țara mea, însă mi-aș dori o garsonieră în București", a spus solistul și cel mai fidel fan al lui Ionuț Dolănescu, care a fost, de altfel, și invitatul special al primului său concert solo din 2009.
Muzica populară, apreciată în România
Încercând de-atâta timp să-și facă un nume printre artiștii de muzică populară de peste Prut, Ion Paladi a declarat că de fiecare dată când merge acolo rămâne impresionat de receptivitatea localnicilor la folclor. „Sunt gata să contrazic pe oricine mai îndrăznește să spună că basarabenii sunt discriminați în România. Întotdeauna suntem primiți ca niște frați, ne apreciază munca și talentul și ne fac să ne simțim așa cum suntem, de-ai lor. Ce este specific pentru românii din dreapta Prutului este folclorul cu care cresc și pe care îl au în sânge, ei chiar știu să aprecieze adevăratele valori", a mai spus Paladi.
Faptul că a ajuns să cânte alături de cea mai bună orchestră d