Totul despre compromisul din artă - este tema celui mai mare festival studenţesc de artă din acest an. StudentFest 2011 ia startul marţi şi propune o revenire a abordării din 1992, de la prima ediţie a festivalului. Peste 100 de invitaţi din ţară şi încă zeci de tineri de peste hotare vor demostra că arta se poate face cu fonduri minimale.
Opt secţiuni de artă, în diferite locaţii, timp de o săptămână. Din 2 şi până în 8 mai, StudentFest aşteaptă mai bine de 10.000 de studenţi cu ateliere creative de fotografie, artişti din ţară şi de peste hotare care vor susţine concerte şi sesiuni after-party. Ediţia din acest an şi-a propus să vină cu o serie de artişti necunoscuţi, pentru care festivalul să promită o rampă de lansare. „Bugetul total din acest an a fost de 15.000 de euro, un pic mai puţin decât bugetul de la secţiunea de muzică de acum patru ani.Ne-am descurcat şi aşa, pentru că am vrut să demonstrăm că arta se poate face şi cu bani puţini", a declarat Cristian Panţîr, preşedinte al OSUT şi coordonator al StudentFest.
CLICK AICI PENTRU A DESCĂRCA PROGRAMUL STUDENTFEST 2011
Arhitectură şi Arte Plastice
Pentru că tema principală a festivalului este „Compromisul", studenţii de la arhitectură vor expune o serie de lucrări compromise, care nu au trecut mai departe, din diferite motive. Cei de la Arte Plastice promit şapte zile de ateliere creative de Benzi Desenate, Face Painting, dar şi o expoziţie de lucrări pe tema compromisului.
Literatură şi publicitate
Condiţia poetului şi a scriitorului din 2011, dar şi rolul compromisului în lansarea acestora vor fi supuse dezbaterii dintre studenţi şi artişti. Organizatorii mai promit şi o lansare de carte şi ateliere creative cu eseuri şi poezii, pe aceeaşi temă centrală a concursului. Pentru că recesiunea a afectat o serie de bugete de marketing cei de la publicitate proprun o serie de wo