Locuitorii Vaii Jiului sunt invitati in Pestera Bolii pentru a sarbatori ziua de 1 mai, Ziua Internationala a Muncii.
Compania Nationala a Huilei si Asociatia Petro Aqua, in spiritul pastrarii traditiei de 1 Mai Ziua Muncii sarbatorita inca din perioada interbelica la Pestera Bolii, a reinnodat firul sarbatoririi reinvierii naturii, la iarba verde inca din anul 2006.
Pestera va fi deschisa pentru vizitatori incepand de sambata, 30 aprilie, cand cei care vor veni au ocazia sa afle istoria zilei de 1 mai, inca de la 1890, prin explicata de scriitorul Ioan Velica si vor putea viziona o expozitie pe simezele improvizate din pestera.
Este vorba despre fotografii realizate in urma colaborarii minerilor din acele vremuri cu organizatii din Ungaria.
In plus, tot in pestera va putea fi vizionata si o expozitie de sculptura sub titlul "Semnele mineresti in heraldica localitatilor din Ungaria".
La final, vizitatorii vor fi invitati la o serbare campeneasca, cu mici la gratar.
Pestera Bolii, una dintre cele mai mari din Transilvania, se afla chiar la intrarea in municipiul Petrosani dinspre Deva si face parte din arealul natural al Rezervatiei Gradistea Muncelului, ce cuprinde Cetatea Dacica Bolii, Castrul de a Crivadia si Canionul Crivadia, si este unul dintre cele mai vechi monumente naturale din tara.
Dupa zeci de ani in care a fost lasata in paragina, Pestera Bolii, care face parte din rezervatia Gradistea Muncelului, a fost redeschisa pentru turisti la inceputul anului trecut.
De atunci, pestera a devenit un obiectiv turistic cautat si zeci de autocare poposesc aici pentru a vedea un spectacol exceptional oferit de natura.
Doua secvente din filmul documentar artistic "Legenda Nibelungilor" au fost turnate in Pestera Bolii, regizorii si actorii fiind impresionati de ac