În anul 2010, aproape trei sferturi dintre câştigătorii competiţiilor tip \"Got talent\" au fost interpreţi de muzică. Ultimul pe listă: Adrian Ţuţu.
Vândut în 40 de ţări din întreaga lume, formatul "Got Talent" aparţine companiei deţinute de Simon Cowell. Spectacolul a atins recorduri de audienţă în ţările în care a fost difuzat, mai ales că, pe lângă şansa de a performa în faţa întregii ţări, show-urile oferă şi premii consistente în bani.
"Got Talent" este un format care nu ţine cont de vârstă, ocupaţie sau talentul pe care vrei să-l arăţi. Făcând însă o statistică la nivel internaţional, în anul 2010, cea mai mare parte a câştigătorilor au fost cântăreţi, indiferent de genul muzical abordat.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Un român din Marea Britanie, noul personaj Neo, din Matrix
Şi în primul sezon "Românii au talent", pe podium au urcat trei interpreţi a tot atâtea genuri muzicale: Narcis Iustin Ianău, muzică clasică, Valentin Dinu, muzică uşoară, şi câştigătorul concursului Adrian Ţuţu, cu hip-hop.
"Dintre toate artele care se prezintă pe scenă, muzica este universală şi pătrunde mai uşor în sufletul omului. Urmărind fenomenul, cel puţin la "Românii au talent", în afara evoluţiilor muzicale, pe scenă am urmărit numere pe care le putem numi de circ: dansuri acrobatice, jonglerii sau chiar un grup sportiv. Este adevărat însă că votul publicului, în cazul concursul de la noi, a fost unul strict emoţional", a explicat psihologul Bogdan Lucaciu.
FORMATUL GOT TALENT ÎN 2010
În 15 ţări din 21 a câştigat muzica
Cel de-al cincelea sezon "America’s Got Talent 2010" a fost câştigat de cântăreţul Michael Grimm.
Pianistul fără mâini, Liu Weide, 23 de ani din Beijing este câştigătorul "China’s Got Talent 2010". Finala "Britain’s Got Talent" 2010 a fos