Regele Edward al VIII-lea a trebuit să divorţeze pentru a se putea însura cu femeia iubită. Prinţul Charles a avut de aşteptat aproape 25 de ani ca să-i spună "I do" dragostei sale de-o viaţă. Prinţesa Margaret nu şi-a găsit niciodată fericirea după ce a debutat cu stângul în viaţa matrimonială, nepermiţându-i-se să se mărite cu bărbatul de care era îndrăgostită şi pe care nu l-a uitat niciodată.
Cam aşa arată o scurtă retrospectivă a nunţilor regale de la începutul secolului al XX-lea până în prezent. O istorie matrimonială presărată cu scandaluri, divorţuri, amanterii, dar şi iubiri care-au durat o viaţă.
Foto: Reuters Aprilie 1923
George, duce de York şi fiu al regelui George al V-lea, se căsătoreşte cu Lady Elisabeth Bowes Lyon. Tatăl său i-a acordat deplina libertate în a-şi alege mireasă, lucru cu atât mai important cu cât Elisabeth nu făcea parte din nici o familie regală. Mariajul a fost considerat un important gest de deschidere şi de moderaţie a familiei regale. Elisabeth a devenit regină în 1936, după abdicarea regelui Edward al VII-lea şi înscăunarea lui George al VI-lea.
Lady Elisabeth Bowers Lyon a acceptat cererea în căsătorie a prinţului George abia după o serie de refuzuri. Nu se considera pregătită să facă faţă îndatoririlor presupuse de intrarea în familia regală. S-a lăsat, până la urmă, înduplecată, în ideea că va reuşi, până la urmă, să fie soţia prinţului care ocupa locul al doilea în succesiunea la tron. Nu se aştepta să devină vreodată regină.
Iunie 1937
Cea mai scandaloasă nuntă din familia regală a fost, fără îndoială, cea dintre Edward, fost rege şi prinţ de Wales, şi americana Wallis Simpson. De dragul mondenei şi şarmantei (dar deloc frumoasei) femei pe care n-a putut-o face regină pentru că avea deja la activ două divorţuri, Edward al VIII-lea a renunţat la coroană în ianuarie 1936, iar fratele său