De şase ani, Cristi prepară sute de reţete de coktailuri şi intuieşte cam ce băutură i s-ar potrivi unui client imediat ce intră pe uşa barului. În clubul din Centrul Vechi din Capitală unde lucrează acum serveşte băuturi fine cremei societăţii mondene.
Ziua merge la şcoală iar noaptea în bar. Pare a fi visul oricărui student din provincie scăpat de controlul şi supravegherea părinţilor. Cristi însă, nu face acest lucru ca o refulare, ci pentru că a avut norocul să descopere, imediat ce a împlinit vârsta majoratului, meseria care i se potriveşte şi pe care nu îşi imaginează cu ce altceva ar putea-o înlocui.
„Sunt obosit însă nu cred că există loc de muncă mai bun decât acesta. Atmosfera, muzica şi distracţia fac din meseria asta una perfectă“, povesteşte Cristi. Ce are el mai special faţă de ceilalţi barbani este faptul că a avut norocul să-şi servească reţetele vedetelor autohtone. „I-am cunoscut pe Mihai Bobonete, Mihai Mărgineanu, Alexandru Papadopol, Tudor Chirilă, Ioan Gyuri Pascu, sau chiar pe Edward Maya“, povesteşte cu entuziasm barmanul.
Nicio băutură fără spectacol
Îşi păstrează clienţii deoarece este foarte atent şi le reţine preferinţele. „Am avut nişte clienţi la Constanţa şi după câţiva ani au intrat întâplător în barul meu. Au fost surprinşi să vadă că încă le ştiam băuturile preferate şi mi-au rămas clienţi fideli“, mai povesteşte Cristi. Niciun cocktail nu se prepară fără puţin show, fără ca sticlele să deseneze cercuri în aer sau paharul să nu fie ornat într-un fel special.
„De asta sunt şi băuturile mai scumpe în bar. Omul ar putea să se ducă la supermarket să îşi cumpere o sticlă mai ieftină însă în bar plăteşte pentru distracţie şi pentru spectacol“. Nu-şi aminteşte să fi spart vreo sticlă repetând cascadorii noi. „Le-am scăpat. Dar în general în spatele barului, pe jos este o podea cauciucată, tocmai ca să nu se