Echipa care a lansat cel mai mare proiect de implicare socială - „Let’s Do It, România!“ - îi cheamă din nou pe craioveni să ia parte la acţiuni de curăţenie. După succesul din 2010, când peste 200.000 de voluntari au strâns 550.000 de saci de gunoi, echipa revine în luna mai cu acţiuni similare atât în Craiova, cât şi în întreaga ţară. „În luna mai vom da startul acestei acţiuni şi sperăm să ni se alăture cât mai multe persoane“, a spus Cătălin Zamfir, coordonatorul proiectului în Dolj.
Ce-i drept, în Craiova sunt câteva puncte unde gunoaiele sunt la ele acasă. Unul dintre aceste locuri invadate de gunoaie este în cartierul 1 Mai, în vecinătatea Şcolii nr. 36. Platforma de gunoi este neîncăpătoare, iar mizeriile zac pe terenul viran dintre blocuri şi casele situate pe strada Dr. N. Ionescu-Siseşti. De-a lungul timpului, pubelele de 1,1 mc au fost înlocuite cu tomberoane de 4 mc şi, în cele din urmă, cu un container de 20 mc. Degeaba, mizeria este mereu pe lângă platforma de gunoi.
Alt loc unde gunoiul nu poate fi stârpit se află în Valea Roşie. Blocul 6 vechi din acest cartier este un adevărat ghetou înconjurat de gunoi, deoarece locuitorii de aici îşi aruncă resturile menajere direct pe fereastră, în spatele imobilului. Platforma de gunoi din apropiere se revarsă până la intrarea în blocurile vecine.
Acelaşi tablou dezolant, în vecinătatea Liceului „Henri Coandă“. Aici, lângă fostele ateliere ale Colegiului tehnic „Ion Mincu“, între blocurile situate pe strada Spania şi strada Al. Mirceşti, se găseşte o groapă de gunoi, unde zac mii de peturi. Acestea sunt adunate aici de persoane de etnie romă. Sunt colectate de la platformele de gunoi ale oraşului, încărcate în saci imenşi de rafie şi apoi vândute. În preajmă, alte gunoaie stau aruncate chiar sub geamul apartamentelor din apropiere. Mizeria este păzită de un bărbat care şi-a improvizat un adăpost d