Timp de secole aristocraţia britanică a considerat activităţile comerciale drept ocupaţii nedemne pentru nobili şi s-a bazat pe domeniile pe care le avea în posesie pentru a-şi asigura bunăstarea materială.
Kate Middleton, de astăzi soţia prinţului William, va aduce însă cu sine în familia regală britanică o parte din spiritul antreprenorial al părinţilor săi care au construit o avere pornind de jos, scrie Agerpres.
Mama şi tatăl lui Kate Middleton au pornit de la slujbe obişnuite în cadrul companiei aeriane British Airways. Ea lucra ca însoţitoare de bord, iar tatăl lui Kate ca dispecer. Cei doi au pus pe picioare o afacere de multe milioane de dolari şi au reuşit să le asigure copiilor o educaţie de elită şi multe privilegii ce până nu demult erau accesibile doar odraslelor regale.
Tradiţia succesului în afaceri reprezentată de familia Middleton şi materializată prin simţul pentru afaceri, s-a transmis şi asupra viitoarei prinţese, iar nunta de vineri poate fi considerată drept punctul culminant al schimbării percepţiei asupra statusului social al oamenilor care fac afaceri.
În ultimii 30 de ani statusul social al comercianţilor şi afaceriştilor britanici a urcat în ierarhia percepţiei publice, obţinând un respect odinioară de neînchipuit în cultura britanică.
Familia Middleton ar putea ajunge un veritabil simbol al oportunităţilor care există pe piaţa liberă pentru cei care sunt suficienţi de încrezători să rişte pentru a profita de ele. Coincidenţă sau nu, anul în care părinţii lui Kate au intrat în lumea afacerilor, 1987, este anul în care compania pentru care lucrau de mult timp, British Airways, a fost vândută, iar o parte dintre acţiuni a ajuns la salariaţi.
Vezi aici scena sarutului din balconul Palatului Buckingham.
Vezi aici unde şi-ar putea petrece luna de miere Kate Middleton şi prinţul William
Tim