Lungmetrajul său de debut intră de astăzi pe ecrane. Premiera de gală are loc la cinema Scala. Ieşean de origine şi inginer constructor după diploma de studii, Cornel George Popa este de 17 ani regizor şi scriitor.
Cornel George Popa spune că a realizat tot ce a visat încă din adolescenţă: să fie regizor, scriitor şi să cunoască succesul. A dat admitere la Facultatea de Construcţii din Iaşi şi, în 1991, pe când scria la „Opinia studenţească“, a primit o ofertă la Bucureşti: reporter special la „Zig Zag“.
„Am rămas în Capitală un an. După asta, aveam de gând să mă întorc la Iaşi, dar înainte am dat admitere la ATF, în 1993“, povesteşte Cornel George Popa. A intrat al doilea la secţia Regie Film, la clasa Cristinei Nichituş.
„Am fost sigur că intru din cauza primei întrebări: De ce vrei să dai la Regie Film? În funcţie de răspuns se legau toate, iar eu am spus povestea unui vecin contabil care visa să devină poet, dar viaţa l-a împiedicat. Am justificat alegerea mea prin faptul că nu am chef ca peste ani să-i spun copilului meu ce aş fi putut deveni, dar că nu am încercat. Comisia s-a relaxat şi, după ce am ieşit din sală, le-am spus colegilor foarte încrezător: «Am intrat, vedeţi ce faceţi voi acum!»“, explică regizorul.
10 ani în televiziune şi 7 cărţi
A realizat numeroase reportaje şi documentare la TVR, Prima TV, Pro TV, Antena 1 şi a concurat la CNC cu mai multe scenarii. Cornel George Popa a scris şapte cărţi, câştingând în 1993 premiul „Liviu Rebreanu“ al Uniunii Scriitorilor pentru debut cu povestiri scurte adunate în volumul „Cincizeci şi şase de blitzuri şi alte chestii“.
„Cum am ajuns la «Viaţa mea sexuală»? Prin 2000, cei de la «Playboy» mi-au comandat nişte materiale, altfel. M-am gândit la trei reportaje: «Meseria mea e să stau în pielea goală», «Am fost o zi vânzător la sexshop» şi «Gigoloi»“, mărt