Atracţia Târgului de Flori din Piaţa Sfatului e un portocal ce seamănă mai mult cu un lămâi. Este importat din Olanda, are peste 30 de ani de viaţă şi costă 4.200 de lei
Casa Sfatului a „înverzit” din acest week-end, o dată cu deschiderea unui nou Târg al Florilor. Sute de braşoveni au fost atraşi de „micul paradis verde” din Piaţa Sfatului, încă de la deschiderea lui. Preţurile mici, dar şi multitudinea de flori, mai mari, mai mici, exotice sau „de-ale noastre”, de grădină sau de cameră au fost tot atâtea argumente pentru ca fiecare trecător să se oprească măcar câteva minute în faţa standurilor cu flori.
Producătorii au venit la Târg şi cu bulbi de begonie, crini sau gladiole. Vânzătoarea, care nu mai prididea cu munca, avea totuşi timp să explice fiecăruia în parte cum trebuie îngrijiţi bulbii. „Aceştia îi puneţi în pământ şi după 8 săptămâni vor înflori”, explica despre bulbii de crini. „Pe aceştia nu trebuie să-i udaţi foarte mult, doar pe margine, şi-şi va trage el apa până va înflori”, mai spunea unui alt cumpărător care vroia begonie. Un bulb de crin costă doar 3 lei.
Preţurile din târg sunt pe buzunarele tuturor. Cine nu e prea pretenţios, poate să-şi cumpere primule şi cu 2 lei. Muşcatele de toate soiurile au preţuri începând de la 6 lei. Nu lipsesc nici simpaticii cactuşi, mai mari sau mai mici. Lalelele pot fi luate şi 3 bucăţi la 10 lei.
Plantele exotice, pe de altă parte, au cea mai mare căutare. Orhideele pot fi achiziţionate cu preţuri de la 15 lei. Cine doreşte o magnolie pentru grădină o poate lua cu 300 de lei. Cycas-ul are preţuri şi de 650 de lei, iar Dracaena poate fi luată cu 75 de lei.
De departe, atracţia târgului a fost un portocal ce semăna mai mult cu un lămâi. Potrivit vânzătoarei, Gabriela Ţiplea, portocalul este importat din Olanda, are peste 30 de ani de viaţă şi costă… 4.200 de lei, adică aprox