Lacrimi de emoţie, urări de fericire şi voie bună...Cam aşa au sărbătorit nunta princiară britanicii din România. Oameni de afaceri din Regatul Unit, diplomaţi străini, câteva feţe bisericeşti - printre care şi Nunţiul Apostolic în România, arhiepiscopul Francis-Javier Lozano - au participat la o recepţie organizată de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.
Invitaţii, parte din ei angajaţi ai reprezentanţei diplomatice britanice în ţara noastră, însoţiţi de familie, au urmărit pe mai multe ecrane imense transmisunea în direct a ceremoniei religioase de la Westminster Abbey şi apariţia celor doi miri la balconul Palatului Buckingham.
Casă de piatră de la Bucureşti
„E o sărbătoare de familie, o sărbătoare naţională şi internaţională şi mă bucur că atât de mulţi români au participat cu noi ca telespectatori. Ştiu că Wiliam şi Kate sunt foarte impresionaţi de urările pe care le-au primit. Poporul român are un respect deosebit pentru casa regală, pentru Marea Britanie şi pentru cultura britanică în general. Este un lucru minunat. O nuntă e o ocazie de bucurie pentru toţi şi sunt foarte bucuros că o putem împărtăşi şi cu prietenii din România", a declarat Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii în România, proaspăt întors din Maramureş, unde a petrecut sărbătorile pascale în Maramureş alături de soţia şi cele două fiice - prezente şi ele la recepţia în cinstea nunţii regale.
Harris a transmis un mesaj în română, mirilor: „De aici, de la Bucureşti le urez casa de piatră mirilor şi tuturor La mulţi ani!".
Luna de miere, un secret
Întrebat dacă le recomandă lui Kate şi lui William să-şi petreacă luna de miere în România, ambasadorul a spus că locaţia lunii de miere este cel mai bine păstrat secret al nunţii şi a amintit că tatăl mirelui, Prinţul Charles, iubeşte într-adevăr meleagurile româneşti.
Recepţia în cinstea cuplului princiar