Hoarde de turişti nerăbdători s-au adunat în faţa Westminster Abbey cu zeci de ore înainte de marea ceremonie, în speranţa de a prinde un loc mai bun. Concomitent cu aceste evenimente de peste Canalul Mânecii, mulţimi întregi de pelerini autohtoni îşi ocupau locul în dispozitiv în faţa mănăstirilor din România.
Cu diferenţe subtile de nunanţe, semnalmentele ambelor categorii de călători erau cam aceleaşi. Pălării elaborate care să acopere capetele ahtiaţilor de nuntă regală, batice de calitate superioară, dar de culori şi modele mai sobre, în cazul doamnelor ieşite la ceremoniile organizate la noi în ţară.
Pe măsură ce ora decisivă se apropia, emoţiile continuau să crească şi de-o parte şi de alta a continentului. Oamenii surescitaţi agitau fiecare ce avea în dotare. Turiştii din Londra şi mâna de londonezi iubitori de monarhie fluturau steguleţe şi portrete ale cuplului princiar. Pelerinii români cu râvnă monahală din toate colţurile ţării agitau sticle goale şi iconiţe.
Ceremoniile încep în ambele părţi ale lumii. La Londra sutele de mii de oameni din asistenţă se împing şi calcă pe bătături chiuind cu entuziasm către obiectul dorit - o caleaşcă încărcată cu un prinţ şi o prinţesă.
În România miile de oameni din asistenţă hăulesc cu râvnă şi năduf către un butoi plin cu apă tămăduitoare, de izvor.
Ambele mulţimi vor să aibă parte de magie.
Gruparea londoneză vrea să se îmbibe de magia unei lumi inaccesibile. Cea românească speră ca boala pentru care nu mai sunt spitale să o trateze să dispară ca prin minune.
Hoarde de turişti nerăbdători s-au adunat în faţa Westminster Abbey cu zeci de ore înainte de marea ceremonie, în speranţa de a prinde un loc mai bun. Concomitent cu aceste evenimente de peste Canalul Mânecii, mulţimi întregi de pelerini autohtoni îşi ocupau locul în dispozitiv în faţa mănăstirilor din România. @N_