George Marinca lucrează de mai bine de două decenii sculptură în basorelief. Constănţeanul participă pentru prima dată la Târgul Meşteşugarilor, deschis pe alea din Parcul Central
Zilele Braşovului au început de la finalul acestei săptămâni, cu Târgul Meşteşugarilor, Târgul Florilor şi Uliţa Vinului, unde zeci de comercianţi i-au tentat pe braşoveni şi pe turişti cu produse tradiţionale, cu flori exotice si vinuri. Pe Alea Parcului Central, meşteşugarii îi aşteptau pe localnici, dar şi pe turişti cu articole reprezentând portul naţional, produse de artă şi decoraţiuni realizate manual, oale de lut, dar şi cergi din lână.
Printre ei se afla şi George Marincu, un meşteşugar venit tocmai din Constanţa, pentru prima dată participant la Târgul din Braşov. Produsele cu care îi îmbia el pe braşoveni sunt sculpturi în basorelief, mai exact, tablouri de lemn, groase de câţiva centimetri, în care meşterul a cioplit o anumită scenă. Predomină pe taraba lui scenele rustice, cu ţărani cu carul de boi aducând lemne din pădure sau ciobănaşi cu oile, precum şi scenele religioase. De asemenea, şi urmaşii petrecăreţi ai lui Bachus au fost „prinşi în acţiune” în pivniţa cu butoaie sau în cârciumi. Tot la taraba constănţeanului găsiţi şi ciorchini de struguri sculptaţi şi pictaţi.
Artistul spune că este „un sculptor nativ. Eu n-am făcut şcoală să învăţ acest meşteşug, am doar 8 clase”. De asemenea, spune că de mic copil i-a plăcut să deseneze, iar unchiul lui, care făcea şi trăia din artizanat pe litoral i-a dat ideea să facă şi altceva. „Dacă tot desenam, mi-a zis să-mi depăşesc limitele, să fac altceva, pentru că el făcea deja artizanat”, mărturiseşte meşterul.
Operele lui sunt create pe lemn de tei, bine uscat înainte de a fi transformat. Modelele le ia „din viaţa de zi cu zi”, după cum spune.
În funcţie de dimensiuni, meşterul lucrează la un