Elevi de la mai multe şcoli din municipiu şi judeţ se vor întrece azi, începând de la 9.00, la Complexul „My Place” în cântece şi dansuri populare tradiţionale. Competiţia face parte din proiectul „Comoara Etno”, iniţiat de Şcoala Generală nr. 9 „Nicolae Orghidan” din Braşov.
„Comoara Etno” este gândit sub forma unui festival interetnic pe trei secţiuni. Astfel, prima secţiune se va desfăşura azi, la „My Place”, unde vor fi prezente 38 de formaţii de dansuri şi 34 de formaţii de muzică, de la şcolile din Braşov şi localităţile învecinate.
Într-o următoare etapă, luni, în 2 mai, începând cu ora 12.00, la Şcoala Generală nr. 9 (str. Brazilor 18 – cartierul Noua), se vor desfăşura Sesiunea de Comunicări şi Referate (vor fi prezentate 50 de lucrări) şi Expoziţia de Produse Tradiţionale (34 de standuri).
Festivalul reuneşte în cele două zile elevi ce provin de la 15 şcoli din Braşov şi din alte 25 de şcoli din localităţile din judeţ. Proiectul evidenţiază tradiţii şi obiceiuri specifice comunităţilor din judeţul Braşov, punând în lumină tezaure vii: copiii pasionaţi de etnografie şi folclor.
„Comoara Etno” este realizat în parteneriat cu: Inspectoratul Şcolar al judeţului Braşov, Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din cadrul Centrului Cultural Reduta, Muzeul de Etnografie Braşov, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu”, Primăria Municipiului Braşov, Complexul Comercial „My Place”. Elevi de la mai multe şcoli din municipiu şi judeţ se vor întrece azi, începând de la 9.00, la Complexul „My Place” în cântece şi dansuri populare tradiţionale. Competiţia face parte din proiectul „Comoara Etno”, iniţiat de Şcoala Generală nr. 9 „Nicolae Orghidan” din Braşov.
„Comoara Etno” este gândit sub forma unui festival interetnic pe trei secţiuni. Astfel, prima secţiune se va desfăşura azi, la „My Place”, unde