Cadourile şi ospăţul din zilele de Paşte ne-au dezechilibrat zdravăn bugetul şi aşa drămuit, iar acum suntem din nou nevoiţi să supravieţuim cu puţini bani până la următorul salariu. Iar ca să reuşim, singura modalitate este să facem economie. Iată câteva metode foarte eficiente. Cadourile şi ospăţul din zilele de Paşte ne-au dezechilibrat zdravăn bugetul şi aşa drămuit, iar acum suntem din nou nevoiţi să supravieţuim cu puţini bani până la următorul salariu. Iar ca să reuşim, singura modalitate este să facem economie. Iată câteva metode foarte eficiente.
Caută pe rafturile de alimente ale magazinelor inscripţiile de genul: “cel mai ieftin”, “promoţie”, “oferta zilei” sau “cel mai mic preţ”. Produsele oferite la aceste categorii sunt, în majoritatea cazurilor, la fel de bune ca şi cele pe care le găsiţi la un preţ mai mare. Cel mai frecvent sunt catalogate astfel alimentele marcă proprie, care, se ştie, fie sunt produse de alte firme, specializate, şi doar sunt comercializate sub sigla magazinului, fie sunt prelucrate în fabricile hipermarketurilor din alte ţări europene.
Deschide zilnic cutia de scrisori şi citeşte atent inscripţiile de pe pliantele pe care le găseşti în ea. Nu de puţine ori vei găsi printre ele chiar şi cupoane valorice de cumpărături la magazine de pâine, la petshop, sau chiar la vreun magazin de îmbrăcăminte. Mai mult, din pliantele şi din cataloagele marilor magazine, afli în timp util ce produse sunt la vânzare în acea perioadă la preţuri promoţionale.
Dacă primeşti de la serviciu bonuri de masă sau tichete-cadou, nu te mulţumi să foloseşti doar biletele cu valoare fixă. Carnetele conţin, de fiecare dată, cel puţin un cupon promoţional sau un voucher. Fie că e vorba de bonuri de la farmacii, magazine de cosmetice, de haine ori hipermarketuri, acestea te ajută să-ţi cumperi produsele de care ai nevoie cu reduceri cuprinse între 10