"Unele oraşe mor. Oamenii le părăsesc, pe străzi e o linişte totală, iar izolarea le conferă un aspect macabru acestor oraşe-fantomă", scriu administratorii de la gadling.com. Site-ul american de turism a publicat o galerie foto cu cele mai înfricoşătoare oraşe abandonate ale lumii. Din Taiwan la poalele munţilor Sierra Nevada, aceste oraşe abandonate stau ascunse în umbra civilizaţiei. Ajunse în paragină din cauza unor dezastre naturale sau a unor conjuncturi economice sau istorice, ele au devenit, cu trecerea timpului, "oraşe fantomă". "Cred că putem putem fi cu toţii deacord asupra unui lucru: oraşele sunt înfiorătoare", adaugă autorii.
Pripyat (Ucraina) - oraşul muncitoresc din apropierea Cernobîlului Aflat la doar 100 de kilometri de capitala Ucrainei, în apropiere de frontiera cu Belarus, oraşul a fost abandonat în urma dezastrului nuclear de la centrala atomoelectrică de la Cernobîl, situată la 14,5 km depărtare de Pripyat. Înainte de catastrofă oraşul muncitoresc număra circa 50.000 de locuitori. La data de 26 aprilie 1986, odată cu explozia celui de-al patrulea reactor al Centralei, toţi locuitorii oraşului au fost evacuaţi în timpul nopţii, din cauza nivelului crescut de radiaţii. Singurul parc de distracţii din Prypiat s-a deschis la numai o zi după explozia reactorului, în plin proces de evacuare. Deşi reactorul nefuncţional a fost îngropat într-o carcasă specială, numită sarcofag, zona rămâne nesigură pentru viaţa umană. Nepopulat, vechiul oraş a devenit în timp o "atracţie" pentru lupii din împrejurimi, care au invadat oraşul în haită şi au început să mişune printre blocuri.
Kolmanskop (Namibia)- oraşul îngropat în nisip
Înainte de 1954, anul în care oraşul deşertic din sudul Nambiei a fost abandonat în mod oficial, Kolmanskopul era centrul uneia dintre cele mai importante comunităţi de exploratori germani, veniţi în căutare d