10 şomeri, din satele din apropierea Complexului Arheologic de la Porolissum, se vor ocupa, vreme de patru luni, de reparaţii şi curăţenie printre ruinele fostei aşezări romane. Cele 10 persoane vor fi plătite din fonduri de la Consiliul Judeţean.
65.000 de lei au fost alocaţi de consilierii judeţeni, în şedinţa de ieri, pentru lucări de ecologizare şi întreţinere ale Complexului Arheologic de la Porolissum.
“Din aceşti bani vom cumpăra materialele necesare şi vom angaja 10 muncitori, care vreme de patru luni, vor curăţa zona de vizitare şi vor face mici reparaţii la tabăra arheologică. Cele 10 persoane vor fi selectate dintre şomerii din satele Moigrad şi Jac”, spune Corina Bejinariu, directorul Muzeului Judeţean de Istorie.
Complexul arheologic de la Porolissum se află la o distanţă de 13 kilometri de Zalău, în apropierea Drumului Naţional 1H, pe teritoriul localităţii Moigrad. După ultimul război daco-roman, împăratul Traian a înfiinţat aici un centru militar, care în câteva decenii a devenit capitala Daciei Porolissensis. Poarta de intrare, drumul roman, sanctuarele şi mai ales amfiteatrul - cea mai mare construcţie de acest tip descoperită pe teritoriul României - reprezintă obiective care merită văzute nu numai de pasionaţii de istorie.