Preşedintele Consiliului de Administraţie a devenit cel mai puternic om din „Ştefan cel Mare”, după ce l-a convins pe Dragoş Săvulescu să revină lângă echipă şi a luat acţiunile de la Vasile Turcu.
Încet-încet, patronul de la Computerland şi-a impus puterea şi la Dinamo. Chiar dacă roş-albii tocmai l-au învestit pe Dragoş Săvulescu în funcţia de preşedinte delegat al clubului, de fapt, Badea va avea cea mai puternică voce dintre conducători. La niciun an de când l-a adus pe Ioan Andone pe banca tehnică a dinamoviştilor, preşedintele CA a reuşit să câştige puterea în „Ştefan cel Mare". Numirea „Fălcosului" a fost doar primul pas.
Cel de-al doilea? Preluarea acţiunilor de la Vasile Turcu. Lucru care a făcut ca Badea să ajungă la un pachet de 35 la sută. A treia etapă: convingerea lui Andone să continue şi din vară încolo, deşi antrenorul de 51 de ani ar fi vrut să renunţe. Iar cea de-a patra lovitură: revenirea lui Dragoş Săvulescu, tot la iniţiativa lui. Badea avea nevoie în conducere de un aliat, care să-l susţină în viitoarele decizii pe care le va lua la Dinamo.
Borcea, pe linie „moartă"
Problemele cu divorţul şi naveta pe ruta SUA-România l-au îndepărat pe Borcea foarte mult de echipă. Chiar dacă mai păstrează 23 la sută din acţiunile FC Dinamo, cât are şi Săvulescu, cel mai influent şef al roş-albilor din ultimul deceniu a rămas mai mult un suporter decât un conducător în sine. El a trebuit să se recunoască învins de Nicolae Badea după ce a cheltuit multe milioane de euro şi nu a reuşit să ducă echipa în grupele Ligii Campionilor.
Structura acţionariatului la Dinamo
Nicolae Badea 35%
Dragoş Săvulescu 23%
Cristi Borcea 23%
Florian Walter (prin Daniel Stoica) 11%
FC Dinamo (societate veche) 8%
Andone, supărat pe apărare
Antrenorul lui Dinamo a lucrat, în ultimele zile, mai mult cu fundaşii