Chiar dacă litoralul este sufletul petrecerii de 1 Mai, bucureştenii rămaşi pe loc au ştiut şi ei să sărbătorească ziua muncii în fiţe şi cluburi.
De plecarea petrecăreţilor din Bucureşti se întristează cel mai tare taximetriştii. Într-o sâmbătă seara normală, comenzile ar fi curs, iar ei ar fi făcut chiar nazuri în acceptarea unui drum mai scurt de 10 lei. Aseară însă nu au mai refuzat nimic. „E rău rău, toţi sunt plecaţi, abia de pe la 11 seara am început să mai primim comenzi”, se plângea aseară un tânăr şofer. Tot el ştie că unele cluburi s-au închis aseară tocmai pentru că se preconiza lipsa de consumatori. „Au mai rămas câteva deschise, şi alea cam goale dacă mă iau după numărul de maşini din parcare”, şi-a mai dat cu presupusul taximetristul.
O masă nu coboară sub 1000 de lei
Socoteala din taxi nu prea s-a potrivit cu cea din faţa clubului BOA, amenajat pe malul Herăstrăului. În general, un club de fiţe îl recunoşti după modelele maşinilor din faţa lui. Ca la o expoziţie auto, lustruite şi fără pic de praf, ultimele tipuri de Audi, Bmw sau Porsche, păzite vigilent de câte un bodygurad. Intrare liberă, mese ocupate. În general, până înspre miezul nopţii, muzica (sau alcoolul) nu-şi face efectul aşa că atitudinea majorităţii este de uşoară blazare. Indiferenţi, verifică mailul de pe telefonul din dotare sau sorb absenţi o gură de whiskey. De menţionat: o masă rezervată ajunge până la 1000 de lei, asta incluzând două sticle de Jack. „Ne adunăm uneori şi câte 30 la o masă, iar atunci preţul creşte”, povesteşte pedagogic Alexandra, de 25 de ani, părăsită de prietenele care au zburat la mare. „A fost o neînţelegere, ele au plecat fără mine, iar eu am rămas în Bucureşti. În place clubul, vin în fiecare weekend aici”, mai spune fata care, surprinzător s-a lăsat abordată destul de uşor.
E