Cutremurul care a avut loc de dimineaţă a băgat spaima în pacienţii internaţi în saloanele aflate pe etajele superioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Oamenii au simţit cum paturile în care stăteau au început să se clatine, iar geamurile să zăngăne.
Cea mai mare panică s-a instalat pe secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Slobozia, situată la etajul al şaptelea. Mamele care vegheau la căpătâiul copiilor lor suferinzi au tras o sperietură groaznică în mometul în care au văzut că paturile din saloane încep să se clatine, iar podelele să scârţie.
Constanţa Ion (37 de ani) era alături de micuţa Sara ( 3 ani), internată la spital în urmă cu două zile din cauza unei pneumonii, şi îi pregătea medicamentele. În momentul în care s-a ridicat din pat, femeia a simţit cum pământul începe să se clatine şi să îi fugă de sub picioare.
„Era aşa o mişcare pe verticală. Am reuşit să ajung la pătuţul fetei, am luat-o în braţe şi m-am uitat după o grindă mai groasă sub care să stau. Chiar dacă nu a durat mult, m-am speriat foarte tare“, rememorează femeia clipele de panică prin care a trecut.
În schimb, Mariana Iorga (33 de ani), mama micuţului Daniel (5 luni), abia se trezise din somn. Femeia stătea liniştită în momentul în care gratiile paturilor din salon a început să zăngăne. De teamă, femeia a început să se închine.
„De când zic ăştia la televizor că vine cutremurul... Iată că s-a întâmplat până la urmă şi asta. M-am rugat la Dumnezeu să treacă, oricum de la etajul 7 nu ai cum să mai scapi cu viaţă“, a oftat femeia.
Clădirea a fost reabilitată
Veche de mai bine de 60 de ani, clădirea Spitalului Judeţean Slobozia are 9 etaje. Anul trecut, unitatea spitalicească a intrat într-un amplu program de reabilitare şi renovare, ce a costat peste un milion de euro.
„Clădirea spitalului este sigură. Am reuşit să punem la