În toată nebunia declanşată de „cazul Botiş”, între reacţii la cald şi o demisie cam întârziată, sursa informaţiei n-a mai contat.
Când Ioan Nelu Botiş şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al muncii, televiziunile s-au bătut cu pumnul în piept pentru a semnala o nouă victorie a presei. N-a învins însă chiar toată presa: Cristiana Sabău, ziarista de la „Timp Online” (Bistriţa) de la care a pornit totul, a rămas în umbră. Nici nu prea şi-a dorit mai mult. Cristiana Sabău vorbeşte azi despre fierberea pe care a simţit-o înainte să pună cap la cap informaţiile şi despre presa de azi, aşa cum se vede ea de la Bistriţa.
EVZ: Cât timp v-a luat să puneţi cap la cap informaţiile din „cazul Botiş”, ce le-a lipit?
Cristiana Sabău: Informaţiile iniţiale le-am obţinut la circa două luni după ce Ioan Nelu Botiş a ajuns ministru, dar nu am avut la dispoziţie decât simple zvonuri. Confirmările le-am primit exact în ziua în care am scris şi când am pus cap la cap ceea ce bănuiam cu date certe şi fotografii. Le-am „lipit” în circa două ore.
V-a enervat o scenă de la o bursă a locurilor de muncă şi de acolo a pornit totul, aşa scriaţi pe „Timp Online”. Puteţi să ne-o povestiţi?
M-a deranjat faptul că, la Bursa locurilor de muncă dintr-o vineri, Alina Căpraru, fosta şefă de cabinet parlamentar a deputatului Botiş, era foarte ocupată să se fotografieze cu echipa de proiect în faţa unui panou, că acolo, la standul „Euroactiv” (organizaţie la care era consilier soţia lui Ioan Nelu Botiş - n.r.) era o veselie continuă în timp ce din stradă venea o mare de oameni necăjiţi care îşi căutau de lucru fără prea multe şanse.
Se vorbeşte mult despre dispariţia presei de investigatii din România. Până la urmă, în condițiile în care subiecte ar fi la tot pasul, de ce nu se pune accent pe o astfel de presă şi se preferă o lălăială bazată