China a introdus o interdictie privind fumatul in spatiile publice interioare, in incercarea de a subtia randurile celor aproximativ 300 de milioane de fumatori si de a proteja sanatatea nefumatorilor. Intr-o tara in care fumatul in salile de asteptare ale spitalelor este un lucru obisnuit, putini cred ca aceasta masura ar putea avea vreun efect, relateaza The Guardian.
Noile reglementari nu specifica sanctiuni pentru fumatorii care incalca interdictia. In schimb, noile legi prevad ca administratorii locurilor publice trebuie sa afiseze anunturi care aduc la cunostinta faptul ca "fumatul este interzis" si sa desemneze membri ai personalului care sa ii convinga pe clienti sa nu fumeze.
Legea, emisa de catre Ministerul Sanatatii, interzice fumatul in hoteluri, restaurante, teatre, spitale, gari si aeroporturi si ar fi trebuit sa fie intridusa inca din luna ianuarie, in conformitate cu angajamentul pe care si l-a luat China in urma cu cativa ani prin semnarea unei conventii a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Multi considera ca eforturile Chinei de a combate fumatul au fost impiedicate de faptul ca afacerile cu tutun aduc profituri vaste. Monopolul asupra tutunului este detinut de catre stat si, potrivit presei locale, cel putin 10% din veniturile fiscale ale tarii provin din industria tutunului. China a introdus o interdictie privind fumatul in spatiile publice interioare, in incercarea de a subtia randurile celor aproximativ 300 de milioane de fumatori si de a proteja sanatatea nefumatorilor. Intr-o tara in care fumatul in salile de asteptare ale spitalelor este un lucru obisnuit, putini cred ca aceasta masura ar putea avea vreun efect, relateaza The Guardian.
Noile reglementari nu specifica sanctiuni pentru fumatorii care incalca interdictia. In schimb, noile legi prevad ca administratorii locurilor publice trebuie sa afi