În timp ce autorităţile dezbat înlocuirea cornului cu o masă caldă, copiii din Prundeni (Vâlcea) au parte de mâncare gătită încă din 2007. Nemulţumiţi de apetitul elevilor pentru lapte, corn şi măr, şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea vor să le schimbe meniul copiilor din clasele primare şi gimnaziale.
Pacheţelul guvernamental, de o calitate uneori îndoielnică, ar putea fi înlocuit cu o masă caldă, gătită la şcoală sau comandată la o firmă de catering ori cu tichete valorice. Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, profesoara Gabriela Ene, a precizat, în urma unei întâlniri cu oficiali din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, că a susţinut schimbarea produselor alimentare de care beneficiază în prezent elevii din clasele I - VIII, în cadrul programului finanţat de Guvern.
„Nu este o idee rea să înlocuim merele, laptele şi cornul cu o masă caldă în şcoli. Nu de puţine ori au fost reclamaţii potrivit cărora aceste produse erau de slabă calitate. De ce să nu le oferim copiilor o alternativă? Această problemă am ridicat-o în Senatul României şi aştept să văd ce se va întâmpla mai departe", a spus inspectorul general Gabriela Ene. Potrivit acesteia, şcolile ar putea să-şi amenajeze cantine şi să servească mâncare gătită chiar în unitatea de învăţământ sau să o comande de la o firmă de catering.
Pachetul de la Guvern, bani pierduţi
Părinţii sunt şi ei de acord cu această propunere. „O masă caldă le-ar prinde foarte bine la şcoală. Sunt mulţi copii amărâţi, care s-ar bucura", a spus Marian Iorga, al cărui fiu este elev în clasa a II-a la Şcoala Generală „Tache Ionescu", din Vâlcea. În cazul unui refuz, inspectorul general Gabriela Ene vine cu o propunere de rezervă: „Ar trebui întrebaţi şi copiii ce vor. Nu să le dăm cornuri de dragul de a raporta că programul a fost îndeplinit. Dacă nu va avea sorţi de izbândă aceast