„BNR ţine cu dinţii de adoptarea euro în 2015 şi propune 11 luni de prelungiri“ (Ziarul Financiar). „Doar euro ne mai poate trezi din somnul populist” (Jurnalul National). „Cine este omul care va arbitra intrarea României în zona euro” (România Liberă). „Realitatea îşi ia Elan” (Adevarul).
„BNR ţine cu dinţii de adoptarea euro în 2015 şi propune 11 luni de prelungiri“, anunţă Ziarul Financiar. În faţa indeciziei guvernului, banca centrală susţine ferm aderarea la euro tot în 2015. Euro şi leul vor circula 11 luni în paralel. Această perioadă de tranziţie de 11 luni, neobişnuit de lungă, ar putea reprezenta o "rezervă" de timp pentru a ajunge la convergenţa indicatorilor macro, astfel încât aderarea să fie făcută practic tot în 2015. „Doar euro ne mai poate trezi din somnul populist”, consideră Adrian Vasilescu in Jurnalul National “.
„Euro în 2015. Societatea românească are nevoie ca de aer de acest reper. De o cursă dură, cu obiective concrete şi cu termene precise, în care să alerge contra-cronometru. Acum, vrând-nevrând, politicienii se vor vedea obligaţi să abandoneze promisiunile fără acoperire şi să se bată în programe economice.” „Cine este omul care va arbitra intrarea României în zona euro” ne spune România Liberă. „Mario Draghi, unul dintre cei mai re-putaţi finanţişti de la Banca Centrală Europeană dar şi fost oficial la vârf al controversatei bănci Goldman Sachs, a devenit practic singurul candidat cu şanse la conducerea Băncii Centrale Europene după ce a obţinut şi sprijinul Germaniei. Pentru România, o conducere italiană ar fi mai favorabilă, pentru că ţările Flancului Sudic acceptă criterii mai relaxate referitoare la finanţele publice şi se consideră avantajate de intrarea în zona euro a unor economii cu tendinţe inflaţioniste”.
„Realitatea îşi ia Elan”, da de veste Adevarul. „Sorin Ovidiu Vîntu a găsit rezolvarea sca