Sumele primite de persoane fizice din activităţi dependente desfăşurate într-un stat străin, indiferent de tratamentul fiscal din statul respectiv, reprezintă venituri neimpozabile în România
Având în vedere numărul tot mai mare de situaţii în care persoane fizice române realizează venituri din străinătate în condiţii de legalitate aceste venituri vor fi supuse şi impozitelor în statul de sursă. În acelaşi timp, în funcţie de tipul venitului, acesta este supus în continuare impozitării în România. În aceste situaţii, Codul Fiscal reglementează mecanismul creditului fiscal extern pe care îl vom detalia în continuare.
Persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România, sunt supuse impozitului pentru veniturile obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României, informează fiscalitatea.ro.
Trebuie precizat, de asemenea, că sumele sau avantajele primite de persoane fizice din activităţi dependente desfăşurate într-un stat străin, indiferent de tratamentul fiscal din statul respectiv, reprezintă venituri neimpozabile în România. Fac excepţie însă de la acest tratament favorabil, veniturile salariale plătite de către sau în numele unui angajator care este rezident în România sau are sediul permanent în România, care sunt impozabile indiferent de perioada de desfăşurare a activităţii în străinătate.
Veţi impozita, în calitate de angajator, în România veniturile din salarii plătite din România de către dumneavoastră, pentru activitatea salarială desfăşurată în străinătate de către persoanele fizice române cu domiciliul în România indiferent de perioada de desfăşurare a activităţii în străinătate. Acesta este cazul, de exemplu, al salariaţilor români trimişi de un angajator român să execute anumite contracte în străinătate. Persoanele fizice române cu domiciliul în România, care desfăşoară activitate salarială în s