În peisajul cultural bucureştean, Green Hours este un nume de rezonanţă. Înfiinţat în 1994 în plin centru al Capitalei, în vecinătatea Grupului pentru Dialog Social, a revistei 22 şi a Librăriei Humanitas, Green Hours a organizat regulat seri de jazz şi teatru şi ocazional seri de blues, de muzică alternativă şi clasică, dar şi alte evenimente artistice şi culturale.
În a doua jumătate a lunii mai, în Grădina Green Hours va avea Green Hours International Jazz Fest (GHIJFest), ajuns deja la ce-a de-a treia ediţie. Ideea noastră de bază este de a încerca să aducem jazzul acolo de unde a plecat, în cluburi. Acest festival este primul şi încă singurul festival internaţional de club din România, spune Voicu Rădescu, managerul festivalului.
Green Hours International Jazz Fest este o manifestare culturală independentă iniţiată în 2008 ca prim festival internaţional al unui club din România. Primele două ediţii ale evenimentului au avut loc în mai 2008, respectiv mai 2010 şi au însemnat un număr de câte opt concerte desfăşurate în Grădina Green Hours de-a lungul a patru zile. Pe mica scenă amenajată în aer liber au urcat grupuri redutabile şi muzicieni de mare valoare din străinătate şi din ţară, reprezentînd stiluri diferite ale jazz-ului contemporan, cum ar fi Tuba Project (SUA), Nik Baertsch′s Ronin (Elveţia), Trigon (Republica Moldova), Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Band (Polonia), Omer Klein Trio (Israel), Vlaicu Golcea, iordache, Cristian Soleanu, Sorin Romanescu ş.a.
Prima ediţie, cea care a avut loc în 2008, a fost una pilot, declară Voicu Rădescu, pentru că nu ştiam dacă putem merge mai departe. Ceea ce s-a şi întâmplat în 2009, când nu s-a mai reuşit organizarea festivalului. Anul trecut, echipa de la Green Hours, sprijinită de iubitorii de jazz, şi-a strâns forţele şi a pus pe roate a doua ediţie dacă mai săream un an însemna că festi