Anunţul oficial al morţii lui Osama bin Laden a fost făcut de preşedintele american Barack Obama (ce-i drept, la câteva minute după ce Keith Urbahn, un colaborator al fostului ministru al apărării Donald Rumsfeld, afirmase pe Twitter că o sursă sigură i-ar fi zis că bin Laden a fost omorât). „S-a făcut dreptate", a declarat Obama, şi la scurt timp după cuvintele sale, mii de americani s-au adunat în Washington, în faţa Casei Albe, şi în New York, în Times Square şi la Ground Zero, locul în care până pe 11 septembrie 2001 se înălţau cei doi zgârienori doborâţi de avioanele pilotate de teroriştii Al Qaida.
Până în zorii zilei, locuitorii celor două oraşe - printre care foarte mulţi tineri - au sărbătorit împreună, scandând „USA, USA!" şi cântând imnul naţional. De asemenea, aproape toate organizaţiile musulmane din America au salutat ştirea.
Hamas condamnă uciderea lui bin Laden
Lideri din întreaga lume, din Australia până în Rusia, au felicitat Statele Unite pentru uciderea celui mai căutat terorist; singura voce disonantă din acest cor a fost cea a prim-ministrului palestinian din Fâşia Gaza, Ismail Haniyeh, care a afirmat că Statele Unite duc o politică bazată pe „opresiune şi vărsarea de sânge arab şi musulman". Haniyeh, membru al partidului Hamas, socotit de Statele Unite drept organizaţie teroristă, a adăugat că Hamas condamnă „asasinarea unui războinic arab sfânt".
Şefii de stat din Orientul Mijlociu şi celelalte state cu populaţie majoritar musulmană au preferat să nu comenteze moartea lui Osama bin Laden. Pe de o parte, forţele de ordine şi serviciile secrete din aceste ţări au participat la războiul împotriva Al Qaida, şi această lovitură primită de organizaţia teroristă este, pentru ei, un succes; pe de altă parte, pentru unele părţi ale populaţiei, Osama bin Laden este un erou al luptei împotriva „necredincioşilor americani" - şi deci c