Lumea închide un cerc de zece ani după lichidarea în noaptea de duminică spre luni a celui mai căutat terorist de pe planetă, Osama Bin Laden. America s-a răzbunat. Şi România a mers în căutarea lui Bin Laden, în Afganistan, încă din 2003.
Ieri dimineaţă la 5.40 ora României şi 10.40 ora SUA, preşedintele Barack Obama a anunţat încheierea celui mai lung război din ultimul secol. Zece ani de căutare a lui Osama Bin Laden s-au încheiat prin uciderea acestuia prin împuşcarea de aproape, în cap, într-o operaţiune CIA, coordonată de însuşi directorul agenţiei de informaţii, Leon Panetta, numit acum secretar al apărării.
Astfel, o epocă se încheie prin uciderea celui mai căutat terorist de pe planetă, pentru capul căruia americanii au pus o recompensă de 25 mil. dolari.
România s-a aflat "de partea binelui" în aceşti ani şi a câştigat alături de cei aflaţi în această tabără odată cu suprimarea celui mai căutat terorist de pe planetă.
Lumea occidentală nu şi-a ascuns mulţumirea, iar preşedintele american Barak Obama, care a autorizat operaţiunea ţinută secretă pentru toate celelalte state, a fost din nou în atenţia întregii lumi. Occidentul are astfel în sfârşit o veste bună după ce de trei ani a fost zguduit de cea mai gravă criză economică de la Marea Depresiune încoace, la care s-a adăugat în 2011 tensiunea din nordul Africii şi Orient şi dezastrul din Japonia. Faptul că România a trimis trupe încă din 2002 alături de americani îi poate fi acum un atu.
Episodul uciderii lui Osama închide un cerc la aproape zece ani de când cel mai sângeros atentat terorist din istorie asupra turnurilor gemene din New York, soldat cu 3.000 de morţi, a schimbat, practic, faţa lumii.
Lumea nu a mai fost aceeaşi după 11 septembrie 2001, atentatul fiind unul dintre germenii crizei economice.
Ce ar urma să câştige România din episodul