O vorbă din bătrâni spune că „tot ce bun în viaţă e imoral, ilegal sau îngraşă“. Există însă o serie de plăceri care sunt o adevărată mană cerească pentru sănătate.
Prestigioasa revistă Times a publicat o listă a alimentelor, care, deşi dintotdeauna au fost considerate nocive, sunt surprinzător de benefice pentru sănătate. Pe primul loc regăsim, deloc surprinzător, ciocolata neagră. În cazul în care aveţi probleme cu presiunea sângelui sau dacă vreţi să preveniţi bolile de inimă, ciocolata neagră se poate dovedi un ajutor de nădejde.
Un studiu recent realizat de cercetătorii italieni a demonstrat faptul că ciocolata neagră este un potenţial antioxidant, care ajută la reducerea numărului de radicali liberi şi molecule distructive. În plus, un studiu britanic a demonstrat faptul că ciocolata este mai eficientă în combaterea tusei chiar decât siropurile specifice, datorită teobrominei, un derivat foarte eficient în astfel de situaţii. La rândul lor, cercetătorii germani au ajuns la concluzia că ciocolata neagră este foarte bună şi în scăderea tensiunii arteriale, ceea ce duce la scăderea cu 20% a riscului producerii unui infarct sau accident cerebral.
Astfel, două pătrăţele de ciocolată neagră sunt suficiente pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, nu trebuie omis nici studiul medicului olandez Oscar Franco, care a demonstrat faptul că acest tip de ciocolată poate creşte durata vieţii cu până la şase ani şi poate îmbunătăţi considerabil calitatea vieţii.
Pericol sau mană cerească?
Urmează în clasament delicioasa îngheţată. De exemplu, în zilele călduroase, îngheţata ne ajută să scăpă de stresul generat de expunerea la temperaturile ridicate. De asemenea, studii recente sugerează că o dietă bogată în îngheţată împiedică recâştigarea kilogramelor pierdute în urma unei cure de slăbire.
Nu trebuie omis fapt