Instanţa supremă judecă, marţi, recursurile în cazul a 45 de inculpaţi din dosarul corupţiei de la Vama Siret, judeţul Suceava, în care au fost trimişi în judecată 62 de ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră, precum şi patru lucrători vamal, potrivit Mediafax.
Curtea de Apel Suceava a decis, în 29 aprilie, înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara în cazul a 23 de inculpaţi din dosarul privind corupţia din Vama Siret şi a menţinut măsura arestării preventive pentru alţi 25, printre aceştia fiind şi Aurel Anea, fostul şef al PTF Siret.
Decizia au fost contestată atât de cei 25 de poliţişti de frontieră pentru care instanţa suceveană a dispus menţinerea în arest, cât şi de procurori, pentru 20 din cei 23 de inculpaţi în cazul cărora a fost decisă interdicţia de a părăsi ţara.
Recursurile se judecă marţi, la instanţa supremă, care urmează să decidă dacă cei 45 de inculpaţi în cazul de corupţie de la Vama Siret rămân în continuare în arest sau vor fi puşi în libertate.
Procurorii DNA consideră că soluţia dispusă de Curtea de Apel Suceava de a înlocui arestarea preventivă cu măsura interdicţiei de a părăsi ţara este nelegală şi netemeinică.
În 27 aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 62 de ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, precum şi a patru lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret.
Potrivit DNA, în perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011, 62 poliţişti de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret au pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, suma totală de 3.643.513 lei şi alte bunuri de la persoanele care au tranzitat frontiera, în scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu privind controlul la frontieră şi a le permite introducerea în România a u