Tribunalul Sălaj a decis, astăzi, la ora 15.00, că atribuirea de către Primăria Municipiului Zalău a unor locuinţe ANL în baza unor cereri de adopţie ieşite din termen s-a făcut ilegal. Instanţa a dispus anularea contractelor de închiriere în cauză.
UPDATE: Reacţiile părţilor - între acceptare şi recurs
Primarul Radu Căpîlnaşiu a declarat pentru Adevărul de Seară, imediat după aflarea hotărârii instanţei, că "este o decizie corectă. Eu am spus-o de la început: criteriul cu cererea de adopţie trebuia scos din lege. Dar nu noi am făcut legea, nici acest criteriu. Noi chiar am cerut ministerului scoaterea acestui criteriu".
"Din punctul meu de vedere este o hotărâre justă, dreaptă, care respectă legea în vigoare", a declarat şi prefectul judeţului Sălaj, Alexandru Vegh, cel care, în urma unor sesizări primite de la mai multe persoane, a demarat acţiunea în instanţă.
Nu de aceeaşi părere este, însă, Cristian Tărău, unul dintre chiriaşi - de profesie avocat - care ne-a declarat fără ezitare că va declara recurs împotriva hotărârii de astăzi a Tribunalului Sălaj.
După repetate amânări în cauză, Tribunalul Sălaj a pus astăzi punct procesului intentat de prefectul judeţului Sălaj împotriva Consiliului Local Municipal Zalău, a Municipiului Zalău - prin primarul Radu Căpîlnaşiu şi a cinci chiriaşi ANL. Obiectul procesului l-a constituit atribuirea de către primărie, anul trecut, a cinci locuinţe ANL unor tineri care aveau depuse la dosar cereri de adopţie, ieşite din termen în momentul aprobării listei beneficiarilor ANL de către Consiliul Local.
O cerere de adopţie face cât patru copii proprii
Depunerea la dosar a unor astfel de cereri de către tinerii aspiranţi la o locuinţă ANL este aproape o "modă", stimulată de faptul că cei care demonstrează, astfel, că au intenţia de a adopta un copil prim