Imaginatia clientilor este singura limita reala in construirea unei case de lux in copac, iar romanii sunt din ce in ce mai interesati de reducerea cheltuielilor cu utilitatile.
Totul a pornit de la iubirea comuna pentru un anumit tip de exercitii yoga, care i-a adus impreuna pe designerul de case in copaci Roderick Romero si cunoscutul cantaret britanic Sting, alaturi de sotia sa, Trudie Styler. Cei doi l-au invitat pe Romero la casa lor de vacanta din regiunea Toscana din Italia, unde sotia cantaretului a descoperit jurnalul de arhitectura al designerului, potrivit Wall Street Journal.
“A spus ca isi dorea ceva deosebit pentru casa lor de langa lac, un fel de spatiu de meditatie. Am desenat o casa octogonala in jurul unui stejar, cu ferestre din sticla jivrata”, a spus Romero jurnalistilor americani.
Aceste evenimente au avut loc in 2002. De atunci, mai multi prieteni ai cuplului au vizitat casa din copac si au fost atat de incantati incat au comandat imediat proiecte asemanatoare. Printre acestia se numara creatoarea de moda Donna Karan si actorii Julianne Moore sau Val Kilmer.
Trendul a continuat sa se extinda, iar constructorii si arhitectii specializati pe case in copaci au devenit la fel de importanti ca arhitectii peisagisti sau designerii de interior. Daca inainte, casele in copac erau constructii destinate exclusiv jocului copiiilor, noua generatie de designeri si arhitecti creeaza spatii de locuit pefect adaptate traiului zilnic sau, in unele cazuri, chiar opere de arta arhitecturala.
De la modele functionale, la adevarate opere de arta
Un exemplu in acest sens il reprezinta “casele-sfera” ale deja celebrului Tom Chudleig. Acesta s-a apucat de construit case in copaci in urma cu zece ani, dupa o lunga cariera de constructor de ambarcatiuni. Casele-sfera, structuri din lemn sau fibra de sticla al caror procedeu