Colegiul Director al patronatului UGIR-1903 l-a suspendat din funcţia de preşedinte pe Ioan Cezar Corâci, poziţie care până la sfârşitul lunii va fi ocupată de Marius Opran, preşedintele executiv al organizaţiei.
Opran va ocupa, până la alegerile de la sfârşitul lunii mai, funcţia de preşedinte interimar al UGIR-1903, iar preşedintele executiv interimar va fi Constantin Vasilescu, potrivit unui comunicat al organizaţiei. "Conducerea interimară trebuie să aducă la îndeplinire următoarele sarcini (...): negocierea şi crearea unui sistem de alianţe cu alte confederaţii patronale partenere tradiţionale în vederea obţinerii în comun a unei juste repartiţii, bazată pe reprezentativitate la nivel naţional, a locurilor alocate României în structura patronală a noulul CES naţional şi în cele de reprezentare a oamenilor de afaceri din România în organismele europene şi internaţionale de profil", se menţionează în comunicat.
Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) a atras atenţia printr-un comunicat emis vineri asupra faptului că Ioan Cezar Corâci folosea în mod fals calitatea de preşedinte al UGIR-1903, având în vedere că îşi pierduse postul încă din vara anului trecut.
"Alianţa Confederaţiilor Patronale din România atrage atenţia Biroului Regional din România al FMI că asumarea de către domnul Cezar Ioan Corâci a presupusei calităţi de preşedinte al UGIR-1903 nu este conformă cu realitatea, câtă vreme persoana amintită şi-a pierdut calitatea de preşedinte UGIR-1903 încă din vara anului trecut", potrivit notei de protest semnate de Alianţa Confederaţiilor Patronale din România.
Alianţa Confederaţiilor Patronale din România este compusă din nouă confederaţii patronale şi cinci asociaţii de business, deţinătoare a 13 locuri în CES România şi a cinci locuri în CES-ul european, fiind, totodată, singurul membru din partea României în cadrul Co