Glonţul care l-a omorât pe teroristul numărul unu al lumii, Ossama ben Laden, valorează 50 de miliarde de dolari. Cu atât a crescut averea celor care au dolari în lumea întreagă imediat după anunţul asasinării lui Ossama, după ce luni dolarul s-a apreciat faţă de euro de la 1,4864 unităţi, cu cât închisese tranzacţionarea luni noaptea, până la 1,4793. Aprecierea a fost până aproape la nivelul minim de acum 3 ani.
Procentual, creşterea a fost de 0,47% însă dacă aplicăm acest procent la cantitatea mondială de dolari aflaţi în circulaţie, obţinem în total o creştere a averii cu 48,4 miliarde de dolari. Suma este mai mare decât împrumutul de 20 de miliarde de euro pe care l-a luat România de la FMI şi este aproape cât infuziile de câte 25 de miliarde de dolari luate de behemoţii financiari Citigroup şi JPMorgan. Potrivit ultimelor raportări ale Federal Reserve, în 2006 cantitatea de dolari care se revărsa în lume era de 10,3 trilioane de dolari, incluzând aici atât bancnotele şi monezile, cât şi depozitele, cecurile, fondurile mutuale şi unele instrumente financiare. Sentimentul de încredere dat de veste a fost atât de mare încât Christine Lagarde, ministra franceză de Finanţe, declara că ar putea accelera creşterea economică a SUA. "Economia SUA este ca poporul american. Reacţionează foarte rapid, pozitiv sau negativ. Nu m-ar surprinde dacă acest eveniment ar determina o creştere a încrederii", a spus Lagarde la postul de televiziune France 2. Totuşi, există multe alte active şi bunuri din lume care se tranzacţionează exclusiv în dolari, precum imobiliarele din SUA, dar şi o serie de mărfuri de pe planetă, precum petrolul, gazele naturale sau cerealele.
Acestea au scăzut, însă, pe bursele de mărfuri, după ce dolarul s-a întărit în lume. "Vestea decesului teroristului Ossama ben Laden a ridicat dolarul azi (luni – n.r