Eliminarea celui mai mare duşman al Americii i-a adus un plus de imagine preşedintelui Barack Obama - considerat, datorită implicării sale în detaliile operaţiunii, drept unul dintre arhitecţii acesteia. Laudele vin nu numai din partea obişnuiţilor săi admiratori, ci şi de pe aripa opusă a spectrului politic american.
Astfel, Rush Limbaugh, unul dintre cei mai acerbi critici ai preşedintelui, a cărui emisiune de radio este considerată o oază a extremei drepte, şi-a început emisiunea de luni cu cuvintele „Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru preşedintele Obama", lăudându-l pe preşedinte pentru reuşita operaţiunii şi pentru decizia sa de a trimite un comando şi nu o rachetă.
Fostul vice-preşedinte republican Dick Cheney a declarat că „administraţia merită în mod clar recunoştinţa noastră pentru succesul operaţiunii", iar fostul primar al oraşului New York, Rudolph Giuliani, a afirmat că admiră „curajul preşedintelui". Chiar şi Donald Trump, posibil contracandidat al lui Obama la alegerile prezidenţiale din 2012, a declarat că vrea să îl felicite personal pe preşedinte.
Este puţin probabil ca acest succes în lupta contra terorismului să conteze în alegerile următoare (deficitul bugetar şi situaţia economică fiind, în acest moment, problemele principale ale cetăţenilor americani) - însă pentru Barack Obama, aflat în ultima vreme pe mai multe fronturi sub tirul necruţător al republicanilor, el reprezintă, cel puţin, un respiro bine-venit. Eliminarea celui mai mare duşman al Americii i-a adus un plus de imagine preşedintelui Barack Obama - considerat, datorită implicării sale în detaliile operaţiunii, drept unul dintre arhitecţii acesteia. Laudele vin nu numai din partea obişnuiţilor săi admiratori, ci şi de pe aripa opusă a spectrului politic american.
Astfel, Rush Limbaugh, unul dintre cei mai acerbi critici ai preşedintelui, a cărui emisi