Ioan Cezar Corâci, unul dintre cei mai vocali reprezentanţi ai patronatelor, care a ocupat din 2005 încoace funcţia de preşedinte al confederaţiei patronale UGIR-1903, a fost schimbat ieri din funcţie, conform unui comunicat al unor federaţii membre în patronat.
Federaţiile afirmă că acesta ar fi contractat un proiect european în numele UGIR-1903, în care şi-a implicat fiicele şi alte rude prin alianţă, fără a avea acordul confederaţiei.
Uniunea Generală a Industriaşilor din România - UGIR-1903 afirmă că este una din cele mai mari confederaţii patronale locale, fiind compusă din peste 60 de de federaţii şi organizaţii patronale de ramură, potrivit informaţiilor de pe site-ul instituţiei. Printre acestea se numără şi cele trei confederaţii care l-au contestat pe Cezar Corâci, respectiv Asociaţia Patronatului Român al Investitorilor în Afaceri Imobiliare, Federaţia FEPAIUS (textile, confecţii, pielărie) şi Federaţia Naţională a Şcolilor de Şoferi din România.
"UGIR-1903 nu avea conducere din luna iunie a anului trecut, iar ieri (luni - n.red.) Colegiul Director a hotărât să-l numească preşedinte interimar pe Marius Eugen Opran, care a fost director executiv în cadrul patronatului. Decizia a fost luată în urma gravelor abateri pe care le-a făcut Cezar Corâci, care a accesat fonduri europene în numele UGIR-1903, fără a avea acordul Colegiului Director. Opt persoane din familia sa lucrează în cadrul acestui proiect", a spus Vasile Ştefănescu, prim-vicepreşedinte în cadrul UGIR-1903.
Pe site-ul UGIR-1903 nu există companiile membre ale confederaţiei. Pe de altă parte, un alt comunicat publicat de Patronatul Presei Locale din România - ROMEDIA, tot membru al UGIR-1903, arată că cei trei reprezentanţi ai patronatelor care îl contestă pe Corâci, respectiv Vasile Ştefănescu, Nicu Ştefan şi Mihai Păsculescu, nu