Fundaţia Principesa Margareta a României a asigurat suportul de curs. Mai bine de 20 de copii şi tineri instituţionalizaţi s-au calificat timp de un an, ca frizeri, coafeze sau cosmeticieni, prin programul „O meserie, o şansă la un viitor“.
Iniţierea în coafură şi cosmetică a început în septembrie anul trecut, la Grupul Şcolar UCECOM Craiova. Pentru că au dovedit îndemânare şi pricepere, cei 22 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 22 ani şi-au luat astăzi certificatele de calificare profesională, documente recunoscute de Ministerul Muncii şi cel al Educaţiei. Toate echipamentele de lucru le-au fost asigurate de Fundaţia Principesa Margareta a României şi partenerii acesteia.
Naomi Mihaela Bondoc a intrat în programul „O meserie, o şansă la un viitor“ în urma unei selecţii făcute de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj. Elevă în clasa a IX-a la UCECOM, Naomi face drumul săptămânal între Dioşti şi Craiova. Nu numai că a învăţat bine să se descurce cu foarfeca şi bigudiurile, dar a pus şi burta pe carte. S-a calificat la faza interjudeţeană a Concursului „Dovedeşte-ţi isteţimea la fizică“.
„Vreau să practic meseria de coafeză mai târziu, nu cred că o să mai dau la facultate“, a spus adolescenta.
De susţinerea fundaţiei a avut parte şi Cristina Bălan, o tânără de 22 de ani.
„Mi se pare şi frumoasă şi bănoasă meseria aceasta. Le recomand femeile să îşi îngrijească tenul şi să folosească doar produse de bună calitate“, a spus ea în timpul unei demonstraţii în care cobai i-a fost chiar profesoara de la care a luat lecţii, Monica Brânzan.
Ajutaţi să îşi găsească de lucru
Programul „O meserie, o şansă la un viitor“ a fost implementat la Craiova după după ce Fundaţia Principesa Margareta a România îi urmărise efectele în cadrul colaborării cu Centrul Comunitar „Generaţii“ din