Curtea Constituţională a validat două acte normative controversate: Legea Dialogului Social şi Legea de plafonare a salariilor profesorilor. Ambele documente au fost adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului şi au fost contestate de opoziţie. Liviu Pop, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, spune că sindicatele vor ataca în instanţă legea de plafonare a salariilor profesorilor.
PSD şi PNL au reclamat nelegalitatea Legii Dialogului Social invocând, pe de-o parte, modalitatea de adoptare, iar pe de altă parte faptul că anumite articole ar încălca prevederi din Constituţie precum dreptul la asociere sau cel la grevă.
În ce priveşte salariile profesorilor, aceştia din urmă anunţă că nu sunt descurajaţi de verdictul Curţii. Şi liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, se îndoieşte de corectitudinea deciziilor luate de membrii Curtii Constituţionale. La rândul său, Liviu Pop, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, spune: "CC ştiam că este politizată. Ne aşteptam la decizia Curţii…
În momentul de faţă nu ne mai rămâne decât (noi mişcările salariale) să atacăm anumite articole care considerăm că intră în contradicţie cu legea educaţiei şi cu codul muncii, urmând să ne adresăm pe acele articole în instanţele din România şi în instanţele din UE".
Liviu Pop, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, intervievat de Liliana Simionescu Liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, intervievat de Mircea Oprea
Curtea Constituţională a validat două acte normative controversate: Legea Dialogului Social şi Legea de plafonare a salariilor profesorilor. Ambele documente au fost adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului şi au fost contestate de opoziţie. Liviu Pop, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ,