A studiat la Boston, are un apartament la Los Angeles, are 18 albume înregistrate, a semnat coloana sonoră a filmului „Piraţii din Caraibe 3" şi e singurul muzician român care a câştigat un premiu Grammy. El a anunţat va renunţa să mai facă muzică, pentru că vrea să găsescă „pasiunea adevărată, nu cea indusă de părinţi", să se dedice "pentru prima dată vieţii personale".
În 2001, în faţa a peste 70.000 de oameni avea loc „Damian's Fire", primul megaconcert pe care românii îl vedeau în faţa Casei Poporului. A fost darul lui Damian Drăghici care la întoarcea acasă a adus cu el nume grele ale Jazz-ului mondial.
La zece ani de la acel show incendiar, duminică, 8 mai, naistul Damian Drăghici şi unul dintre cei mai iubiţi şi cunoscuţi violonişti ai momentului, Nigel Kennedy, vor cânta în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, la "Classical Meets Jazz".
Evenimentul are loc la jumătate de an distanţă de „Jazz in the City", concert care a marcat revenirea lui Damian Drăghici la nai, după ce o vreme s-a implicat total în proiectului „Damian & Brothers".
Pe lângă repertoriul clasic şi de jazz al serii, printre momentele speciale organizatorii anunţă interpretarea unor fragmente din repertoriul marilor muzicieni români George Enescu, Maria Tănase, Grigoraş Dinicu, Fănică Luca şi Georges Boulanger.
Adevărul: Aş zice că, deşi ai construit numeroase proiecte în ultimii ani în România, rămâi mai cunoscut afară decât la noi. Cum îţi explici acest fenomen?
Damian Drăghici: Nu este niciun fenomen. Nu sunt aşa de cunoscut în afară pe cât se spune. Mă ştiu unii oameni, dar nu sunt Michael Jackson sau Celine Dion. Sunt mai cunoscut între artişti - sunt mai degraba un muzician al muzicienilor.
Nu renunţi, te întorci mereu să dăruieşti muzica ta şi celor de acasă.
Întotdeauna, muzica am făcut-o avându-i în gând pe cei de acasă!