Au meserii diferite, dar îi leagă faptul că reuşesc să depăşească starea de epuizare de la serviciu: unii fac rafting, trasee pe munte, ciclism şi participă la maratoane, alţii citesc, fac băi cu spumă sau gătesc.
Clienţii Laurei care trebuie să fie mulţumiţi tot timpul pentru a nu pierde contracte importante, elevii Narcisei care încearcă să facă gălăgie şi în timpul orelor, pacienţii Mădălinei care-i bat la uşă nerăbdători cu tot felul de probleme ORL, toţi aceştia sunt în măsură să crească nivelul de stres al celor din jur până la distrugerea sănătăţii. Metodele antistres pe care le folosesc aceste persoane dau rezultate şi le menţin pe linia de plutire.
Laura, director agenţie de PR, 36 de ani.
Împreună cu soţul ei, Laura participă la diverse maratoane şi triatloane (n.r. - concurs ce include trei probe, spre exemplu înot, alergare şi mers pe bicicletă). Anul trecut au fost la maratonul Bucureştiului, iar anul acesta, în primăvară, la maratonul Barcelonei. „Nu cred că putem număra pe degetele de la o mână weekend-urile pe care le stăm în Bucureşti într-un an. De fiecare dată avem alte destinaţii şi activităţi şi, dacă nu participăm la un triatlon sau dacă nu facem trasee pe munte, rafting sau schi, mergem la mama la ţară, într-un sat pe lângă Slobozia, şi, înainte de grătar, ne antrenăm. Trecem Lacul Amara înot şi alergăm de la Amara la Slobozia, 6 km, sau mergem cu bicicletele vreo 20 de km", povesteşte Laura.
Nici pe ea şi nici pe soţul ei nu-i interesează să câştige printre primii concursurile, ci doar să reuşească să le termine. „La maratonul Romei de anul trecut, a participat un tip care nu avea picioare, ci proteze. De asemenea, participă foarte multe persoane trecute de 30 de ani, unele având chiar 40-50 de ani", adaugă ea. Peisajele senzaţionale îi fac să nu se lase doborâţi de efort şi oboseală. „La triatlo