Viasat History arată, în documentarul \"Călătoria omului\", de la ora 21.00, cum s-a schimbat omenirea pe parcursul istoriei.
Oamenii care populează Pământul azi se trag dintr-un mic grup de persoane care a părăsit continentul african acum mai bine de 70.000 de ani. Cercetătoarea Alice Roberts se întoarce pe urmele acestei călătorii incredibile în care câţiva oameni au colonizat întreaga lume.
Punând cap la cap rămăşiţe umane, fragmente de piatră şi noi probe de ADN, ea încercă să descopere în acest episod al seriei "Călătoria omului" locul naşterii primilor oameni şi cum au supravieţuit ei drumului.
Cele mai vechi rămăşiţe umane
Procesul prin care oamenii s-au adaptat condiţilor pe care noi le considerăm astăzi normale a fost unul lung şi anevoios atât din punct de vedere cultural, cât şi fizic.
Strămoşii noştri s-au confruntat cu diferite provocări ca terenul ostil, vremea schimbătoare şi alte condiţii vitrege pe parcursul drumului pe care l-au făcut din continetul negru spre alte continente. În episodul "Africa" telespectatorii pot afla cum au supravieţuit oamenii în mediul periculos al Africii preistorice de acum 200.000 de ani, cum s-au dezvoltat societatea şi locurile în care au fost găsite cele mai vechi rămăşiţe umane.
În documentarul realizat de BBC, care a avut buget estimat la 2 milioane de dolari, apar cunoscuţii profesori Kyle Brown, de la Universitatea din Arizona, Raj Ramesar, de la Universitatea din Cape Town, şi Jeffrey Rose, de la Universitatea Oxford Brookes.