Primul contact cu muzica l-a avut încă de mic, în corul bisericii „Sfânta Vineri”, din Zalău. Astăzi, Claudiu este student la Conservatorul din Cluj şi cântă în formaţiile conduse de marele Ioan Bocşa.
Avea 12 ani când a ajuns pentru prima dată în corul „Lumină Lină” al bisericii Sfânta Vineri, din Zalău. Spune că a ajuns acolo mai mult din întâmplare, iar meritul îi aparţine, în primul rând, mamei sale, care cânta deja în corul bisericii.
Profesie din pasiune
În cor a întâlnit dascăli şi elevi ai Liceului de Artă „Ioan Sima”, care l-au îndrumat către o carieră muzicală. „La 14 ani m-am gândit să iau în serios muzica şi m-am gândit că pot să fac o profesie din pasiunea mea. M-am înscris la Secţia de muzică populară, pentru că îmi plăcea folclorul şi îi ascultam cu plăcere pe interpreţii consacraţi ai genului”, explică tânărul artist.
Primele piese cu care a debutat le-a auzit în satele de unde provin părinţii săi, din zona Codrului şi a Văii Barcăului. „Din păcate, astăzi nu prea mai putem vorbi de muzică populară autentică. Publicul nu mai cere muzică adevărată, aşa că interpreţii sunt obligaţi să facă unele compromisuri şi să-şi adapteze repertoriul după tendinţele pieţei muzicale“, spune Claudiu.
„Feciorul care-i fecior“ pe banii părinţilor
Anul trecut, Claudiu a înregistrat şi primul său album, care conţine opt piese. Interpretul susţine că albumul a apărut numai datorită părinţilor săi, care l-au sprijinit financiar. „E foarte greu să scoţi un album. Costurile sunt mari, iar firmele sau oamenii cu bani nu se prea înghesuie să-i ajute pe artişti. Mai în glumă, mai în serios, vreau să le transmit celor care pot să ajute că lista mea rămâne deschisă”, adaugă Claudiu.
Student în anul I la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj, Claudiu cântă şi în ansamblurile „ Mărţişorul” şi „Icoane”, coordonate