Prinţi şi prinţese, duci şi ducese, regi şi regine, dar şi o lume întreagă (prin intermediul televiziunii şi al internetului) au asistat la nunta de basm a Prinţului William cu Catherine Middleton. Şi ca în orice basm au curs râuri, râuri... de şampanie. Dacă în 1981 Prinţul Charles şi Lady Diana au ales pentru nunta lor şampania Bollinger (o băutură foarte scumpă, care se află pe masa Casei Regale britanice din 1881), 30 de ani mai târziu, la 29 aprilie, la nunta Prinţului William cu Catherine Middleton, Pol Roger a fost şampania care a curs în paharele invitaţilor.
Fast pe masa regală
După nunta regală, cei 600 de invitaţi ai Reginei Elisabeta a II-a au putut savura peste 10.000 de gustări. Mark Flanagan este bucătarul Casei Regale. El i-a coordonat pe cei 21 de bucătari care şi-au arătat măsura talentului în pregătirea mesei de nuntă de la Palatul Buckingam. „Tartinele au fost pregătite de echipa mea din cele mai bune produse britanice”, a explicat chef Mark Flanagan. Iată câteva dintre bunătăţile cu care s-au delectat invitaţii: budinci cu friptură de vită şi cremă de hrean, ouă de prepeliţă, somon afumat pe blinii de sfeclă, terină de raţă etc. La desert, invitaţii au fost delectaţi cu pate de fructe, Milk Dark, White Trufe, Blood Orange. Gustările au fost transportate pe tăvi de la subsolul Palatului în aripa de vest, unde a fost aşezată masa cu vedere la grădină.
Reţetă preţioasă
Bucătarul Casei Regale a dezvăluit şi reţetele unor preparate. Pentru somonul afumat am putea prepara blinia din 200 ml lapte cald, 100 g unt topit, o linguriţă de drojdie, două ouă, 180 g făină, o sfeclă roşie mică, rasă fin, două linguriţe de boabe de muştar sau puţin hrean proaspăt ras. Apoi mai avem nevoie de 400 g somon afumat tăiat în fâşii, 200 ml smântână şi de mărar proaspăt. Într-un castron se amestecă laptele, untul, ouăle şi drojd