Societatea va continua lucrările la noul spital, va administra clădirea și funcționarea ei după darea în folosință. Personalul medical va încheia însă contractele de muncă cu Unitatea Spitalicească și nu cu noul SRL proaspăt înființat.
Soarta Spitalul Municipal Bacău a fost bătută în cuie după ce consilierii locali au votat înființarea societății comerciale „S.C. Spital Municipal Bacău S.R.L". Conform hotărârii adoptate de consilieri, noua societate își va desfășura activitatea în domeniul „închirierea și subînchirierea bunurilor proprii" și va administra procesul de construire a clădirii și funcționarea acesteia, inclusiv achiziția dotărilor aferente viitorului spital.
Ovidiu Popovici, secretarul Primăriei Bacău, spune că s-a ales această opțiune de administrare pentru a nu pune în pericol funcționarea spitalului. „Administrarea lui trebuia făcută de o instituție. Primăria nu are oameni care să se ocupe de acest aspect pentru că nu ne permite organigrama iar angajări nu se pot face. Înființarea acestei societăți era singura posibilitate pentru ca acest spital să poată funcționa", a spus secretarul Popovici.
Acesta nu a putut preciza câți angajați va avea spitalul și nici ce salarii vor primi cei care vor lucra în zona administrativă. Conform însă hotărârii adoptată de consilieri „S.C. Spital Municipal Bacău S.R.L" va fi administrată de trei persoane.
Medicii nu vor fi angajații SRL-ului
Personalul medical care își va desfășura activitatea în noul Spital Municipal nu va avea însă nicio legătură cu noua societate comercială. Cum medicii nu pot fi plătiți în România decât în baza unei grile de salarizare aprobată de Ministerul Sănătății aceștia vor avea cartea de muncă la Unitatea Spitalicească.
„Personalul medical va avea salarii la fel ca celelalte cadre medicale din România, conform grilei de salarizare. Ei nu vor fi subordonați so